Saturday, June 15, 2013

menulis blog kembali



Huaaa lamanya tak tulis blog. bila malam, bosan. nak tengok tv takde mood. nak kemas rumah, takde mood jugak.. semua pun takde mood. jadinya, pergi stalk blog orang ataupun tengok status orang dekat fb.

ni pun konon-konon rajin balik nak tulis blog. sekali kang, bosan balik. dahh blog kembali bersawang..
penat je beli template cantik-cantik pastu terbengkalai. 

dulu.. tulis blog sebab nak kahwin. sekarang ni, (konon2) tulis blog untuk baby dalam perut. nak bercerita lah konon dekat baby. kot-kot bila dia besar dia baca blog mama dia nih. tu pun kalau mama dia tak tutup blog ni lah. hehe..

sekarang baby masih dalam perut. hari ini (15 Jun) baby dah 34 minggu. tak sabar nya tunggu baby! Perut dah asyik mengeras. sakit bila baby tendang. mama tahan je tau! kalau makan banyak pulak, rasa berat je badan. 

Pastu kan, mama pelik lah. mama suka makan benda manis-manis. setiap kali keluar, mesti beli cookies famous amos. kalau dah habis, pergi topup balik. air kotak jangan cakap lah.. simpan stok je dekat rumah. gula-gula? cokelat? kitkat? semua ada! kalau tak makan benda manis, rasa tak sedap lah pulak

mungkin baby mama ni bila keluar muka manis kot. tehehee.. kalau baby tak suka senyum, tak tahu lah mama...

2 minggu lepas pergi checkup, mama kena minum air gula pastu result dia dari 6.1 naik sampai 10.9. terus esok kena ambik darah sampai 4x. nama test tu bsp test.
kalau ambik darah cucuk hujung jari takpe.. ni dekat demc kena cucuk dekat lengan, ambik darah satu tiub. 4x amek darah, 4 tiub lah dapat. wuwuuwuu nak nangis masa tu.

mama tanya dekat org yg amek darah tu, "nape kena ambik banyak2? kalau klinik kerajaan cucuk dekat jari aje?" jawapan dia, demc ada mesin besar. tah ape tah lagi dia cakap. mungkin maksud dia tak main lah setakat cucuk2 jari ni. adoi. abis lah rugi darah tu.

Pastu bila tanya ok ke tak bacaan mama, dia cakap masa 1st bacaan, dalam 5. pastu 2nd n 3rd macam 7 gitu. ikutkan macam tak cantik lah sangat kan? tunggu jugak esoknya demc call. tapi takde call pun. pelik jugak nih.. ada diabetes ke tak ni? terus lah tak jaga makan sebab demc tak call. kalau lah next appointment dia cakap mama ada diabetes, siap demc! mama pegi saman atau bakar je demc nih.

cukup setakat ni je mama merapu. sebenarnya ayah baby dekat sebelah tengah main dota 2. sabo jelah. ok bye baby :)




4 comments:

  1. Rindu ika tulis blog :-) jaga diri baik2 ye. baby mesti sgt comel.

    ReplyDelete
  2. Hi ika, pretty blog you've got here. I followed your ig, fb and fanpage too. You're stunning lady and a mother to your baby Ayra. By the way ika, do you have an email which I can contact you? I would like to share education plan from Prudential Takaful for Ayra. Hope to hear from you soon. Thank you.

    Love Reen. (",)

    ReplyDelete
  3. ala comei nyer mama ika nih.... :)

    ReplyDelete
  4. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja, dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA, awalnya saya ragu, tapi setelah saya lihat pembuktian video AKI ZYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar terbukti dan 2Miliar yang saya minta benar benar ada di tangan saya, semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan. Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita, semua cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya. Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. Dan satu hal yang perlu Anda ingat, “Jika Anda terlahir miskin itu bukan salah siapapun, namun jika Anda mati miskin itu merupakan salah Anda, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah/Pesugihan Putih AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pejabat, Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia,jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet »»>INFO KLIK DISINI<«« Wassalam






    RITUAL DUNIA GHAIB

    RITUAL TEMBUS TOGEL/LOTREY

    BUAYER MUSTIKA

    PAKAR MUSTIKA

    ReplyDelete

Powered by Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design